Totaal aantal pageviews

zondag 30 oktober 2016

Donderdag 10 november in Grand Café Het Wapen van Warmond

Monsieur Chocolat in het Frans Café

Omar Sy als Monsioeur Chocolat
Warmond – Donderdag 10 november is er weer een Frans Café in Het Wapen van Warmond, Dorpsstraat 90. Aanvang 20:00 uur.

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné; het  is een ideale plaats van samenkomst voor inwoners van Teylingen en omstreken die van tijd tot tijd Frans willen spreken of hun kennis van deze taal willen ophalen. Men hoeft overigens niet vlekkeloos Frans te spreken om er aan deel te kunnen nemen. Geregeld wordt overgeschakeld naar het Nederlands.
Tijdens de komende bijeenkomst wordt Monsieur Chocolat vertoond. Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.
Klik op de volgende link om een eerste indruk te krijgen van de film:
https://www.pathe.nl/film/21348/monsieur-chocolat

Aanmelding via mevanniftrik@gmail.com  wordt op prijs gesteld.

In Grand Café Het Wapen van Warmond kan vooraf gegeten worden. Reserveren graag via de volgende link: http://www.hetwapenvanwarmond.nl/reserveer-een-tafel/

Bernadette van Moorsel opvolgster Geneviève van Panhuys als voorzitter Stichting JWC

Geneviève van Panhuys (links)  en Bernadette van Moorsel
tijdens de laatste bestuursvergadering.
Warmond – Bernadette van Moorsel volgt per 1 januari 2017 Geneviève van Panhuys op als voorzitter van de Stichting Jumelage Warmond Champigné.

Geneviève van Panhuys was begin deze eeuw een van de initiatiefnemers van de stichting. De jaren daarna was zij de grote stimulator van de jaarlijkse uitwisselingen tussen bewonersdelegaties van Warmond en het in de Loire-streek gelegen plaatsje Champigné. Tal van Warmondse scholieren, sporters en andere burgers bewaren er goede herinneringen aan.


Bernadette van Moorsel was de afgelopen jaren secretaris van de Stichting JWC. Zij is in Warmond o.a. bekend als voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem.


Carla Hilverda uit Voorhout treedt toe tot het stichtingsbestuur. Zij deed ervaring in het vrijwilligerswerk op als voorzitter van Unicef afdeling Bollenstreek.


Het bestuur van de Stichting JWC bestaat voorts uit penningmeester Aad van Leeuwen uit Warmond (van Flynth, adviseurs&accountants) en Mariette Niftrik uit Voorhout (docente Frans aan het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest en o.m. verantwoordelijk voor de organisatie van het maandelijks Frans Café in Warmond.

maandag 3 oktober 2016

Gemeentelijke herindeling ook in Frankrijk moeizame affaire

Champigné -  In de Bollenstreek praten bestuurders en politici al jarenlang over samenwerking, in delen van Frankrijk is dat niet anders. Champigné, de jumelage-gemeente van Warmond, wil fuseren met zeven buurgemeenten, maar een daarvan, Juvardeil, ligt dwars. Lees voor de bijzonderheden onderstaand artikel uit de Courrier Quest.Spelletjesavond Frans Café

Donderdag 13 oktober is het maandelijkse Frans café in restaurant Het Wapen van Warmond, Dorpsstraat 90. Daar wordt vanaf 20:00 uur een aantal typisch Franse spelletjes gespeeld om de kennis van de Franse taal te vergroten. Aanmelding via mevanniftrik@gmail.com wordt op prijs gesteld, zodat de organisatie (de Stichting Jumelage Warmond Champigné) rekening kan houden met de groepsgrootte.
Vooraf kan men desgewenst in het Wapen eten. Reservering is mogelijk via http://www.hetwapenvanwarmond.nl/reserveer-een-tafel/
Om in de agenda te noteren:

De volgende bijeenkomsten van het Frans Café zijn op:

  • 10 november 2016: vanaf 20:00 uur wordt in Het Wapen  van Warmond de film Mr. Chocolat vertoond.
en

  • 8 december 2016: vanaf 20:00 uur een optreden van Sylvain Lelarge in brasserie La Croûte.