Totaal aantal pageviews

woensdag 14 november 2018

Op donderdag 13 december 
in zaal De Kapberg van camping Rianto

Presentatie in het Frans Café over het ‘Tapijt van Bayeux’


Warmond – Het Frans Café sluit het seizoen 2018 af met een optreden van de in Franse cultuur gespecialiseerde entertainer Sylvain Lelarge over het wereldberoemde “Tapijt van Bayeux”. Dat gebeurt op donderdag 13 december in zaal De Kapberg van camping Rianto, Oosteinde 11A. Entree 10 euro. Aanvang 20:00 uur. Graag even een e-mail sturen als je van plan bent om te komen naar: mevanniftrik@gmail.com.

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen. In dat kader organiseert ze maandelijks bijeenkomsten. En heeft ze jaarlijks uitwisselingen met het in de Loire-streek gelegen plaats Champigné.

Het tapijt van Bayeux is een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings op 28 september 1066. Hierbij viel Willem de Veroveraar vanuit Normandië Engeland binnen en versloeg hij de Angelsaksische koning Harold. Het tapijt is vernoemd naar de stad Bayeux in Frankrijk en werd vermoedelijk vervaardigd in 1068. Voor meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tapijt_van_Bayeux
Sylvain Lelarge

Sylvain Lelarge geeft een interactieve presentatie met veel verrassingen, zelfs voor degenen die denken dat ze het tapijt kennen. Behalve dat het geen wandtapijt is en het is niet koningin Mathilde die het heeft gered. In de presentatie van Lelarge is niets wat het lijkt. Hij raadt belangstellenden als voorbereiding aan vooraf de volgende vragen te stellen:
Wie heeft het tapijt besteld, wanneer en waarom?
Waarom viel William de Veroveraar Engeland binnen?
Hoe heeft hij de Angelsaksische koning Harold verslagen?
Hoe veranderde deze dag van 28 september 1066 de wereld?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten