Totaal aantal pageviews

woensdag 2 december 2015

Spelen met taal in het Frans Café

Warmond - Op donderdag 17 december is er weer een Frans Café in Warmond. Dit keer in de achterzaal van bistro La Croûte (het voormalige hotel-café-restaurant De Zon), Dorpsstraat 114. Aanvang 20:00 uur.

Het Frans Café (een initiatief van de Stichting Warmond Champigné) is een ontmoetingsplaats voor francofielen in Warmond en wijde omgeving die van tijd tot tijd hun Frans willen ophalen. Men kan zich tevoren aanmelden via het e-mailadres mevanniftrik@gmail.com . De deelnamekosten (€ 10,-) kunnen ter plekke worden voldaan.


Sylvain Lelarge
Sylvain Lelarge, een ware meester in de Franse taal, zal met de bezoekers min of meer grappige uitdrukkingen en gezegden doornemen. 
Hiernaast staan meer dan 65 voorbeelden. Klik op de plaatjes voor vergrotingen.
Sylvain Lelarge daagt de komende cafégasten uit aan de hand van deze voorbeelden hem een e-mail in het Frans te schrijven waarin een maximaal aantal van  deze uitdrukkingen en gezegden voorkomt. Wanneer zij dat doen voor 16 december dan krijgen ze op 17 december in La Croûte een gecorrigeerde versie van de e-mail terug. Het e-mailadres van Lelarge is: sylvainlelarge@gmail.com

Degenen die dit iets te veel gevraagd vinden hebben wellicht nog een Franse uitdrukking paraat om aan Sylvain voor te leggen.

Diner
Vooraf aan het Frans Café kan men uiteraard in La Croûte dineren. Reserveren voor een speciaal Frans-Cafémenu (twee gangen voor € 23,50) is mogelijk via telefoonnummer 071-3411826 of via www.dezon-bistrolacroute.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten