Totaal aantal pageviews

Archief 2014

Klik hier voor het jaarverslag 2014 van de Stichting Jumelage Warmond ChampignéFrans Café in de ban van Sylvain Lelarge


Sylvain Lelarge voor zijn publiek
 in La Croûte De Zon.
Voorzitter Geneviève van Panhuysvan de Stichting JWC
 helpt bij het vullen van de glazen.Warmond, donderdag 11 december 2014 – Het ging er donderdagavond vrolijk aan toe in het Frans Café dat voor de eerste keer werd gehouden in het onlangs geopend restaurant La Croûte De Zon in de Warmondse Dorpsstraat.De francofiele taalkunstenaar Sylvain Lelarge gaf voor plm. 35 relaties van de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC) een boeiende causerie over (goddelijke) wijn en taal.In vogelvlucht ging hij in op de geschiedenis van het wijndrinken en tal van aspecten die ermee van doen hebben. Over de eerste wijndrinker Noah, over de Grieken, de Romeinen en uiteraard vooral over de Fransen.Tal van wetenswaardigheden over plezierige en minder plezierige aspecten van wijndrinken passeerde de revue. En tussendoor werden vrolijke dronkenmansliederen gezongen. En uiteraard wijn gedronken. 
Klik voor een indruk op de volgende link:
http://youtu.be/X59JIgTdxvE?list=UUvrRL244ru925brxNeaeGvA

Ook volgend jaar zal er weer onder auspiciën van de Stichting JWC een Frans Café in de Warmondse horecagelegenheden worden gehouden, in principe altijd op de tweede donderdagavond van de maand, behalve in januari, juli en augustus. Noteer alvast de volgende data in uw agenda:
12 februari, 12 maart, 9 april, 7 mei, 11 juni, 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december.
Vooraf aan deze data meer bijzonderheden over het programma via de site van de Stichting JWC en de plaatselijke en regionale media.


Causerie francofiel Sylvain Lelarge over taal en goddelijke wijn

Frans Café op 11 december in Bistro La Croûte De Zon


Warmond, 29 november 2014 - Frankrijk is vanouds een van de grootste wijn producerende landen in de wereld. Het is daarom heel begrijpelijk dat veel liedjes en gedichten in de Franse taal doordrenkt zijn met uitdrukkingen die een relatie hebben met wijn. Wilt u daarover meer weten? Ga dan donderdagavond 11 december a.s. in de pas geopende Bistro La Croûte De Zon (Dorpsstraat 114) naar het Frans Café, een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Aanvang: 20:00 uur. Het Frans Café, dat acht keer per jaar in verschillende Warmondse horecagelegenheden wordt gehouden, is een ideale ontmoetingsplaats voor degenen die graag Frans praten en geïnformeerd willen worden over uiteenlopende aspecten van de Frans cultuur. Francofiel Sylvain Lelarge, een begaafd prater die meermalen onderscheiden is voor zijn innovatief talenonderwijs, houdt dit keer een causerie over taal en goddelijke wijn. Hij is er een meester in zijn toehoorders in een Franse huid te helpen stappen en - en passant - hun leerplezier te helpen terugwinnen. In dit geval zullen een paar glazen wijn daarbij ongetwijfeld helpen. De toegangsprijs is 15 euro, inclusief wijn en hapje. Aanvang: 20:00 uur. Gezien de te verwachten grote toeloop graag tevoren aanmelden via het volgende e-mailadres: mevanniftrik@gmail.com
Uiteraard is het mogelijk voorafgaand in Bistro La Croûte De Zon te dineren. Zie voor de menukaart http://dezon-bistrolacroute.nl/menukaart/
Reservering wordt aangeraden: telefoon 071 - 341 18 26.Studenten uit Champigné zoeken stageplek in Warmond

WARMOND - Bruno Raymond en Odin Lechat, studenten uit Champigné die landschapsarchitectuur studeren, zouden graag van eind mei tot medio juli in Warmond of omgeving op stage willen bij een landschapsarchitect of tuinarchitect. Welk bedrijf in Teylingen heeft een stageplek voor hen?
De voorkeur van beide studenten gaat uit naar Warmond omdat deze plaats een jumelage-overeenkomst heeft met Champigné. Ze hebben daarom de bemiddeling gevraagd van voorzitter Geneviève van Panhuys van de stichting Jumelage Warmond Champigné. Zij beschikt over de cv van beide studenten en geeft graag via e-mail meer informatie. Het adres van de stichting is info@stichtingjwc.nl
Fransen komen op de fiets naar Warmond, Stichting JWC zoekt gastgezinnen

Warmond, zaterdag 1 november 2014 - In het kader van de jaarlijkse jumelage tussen Warmond en Champigné komen plm. 30 Fransen (m/v) in de week van Hemelvaartsdag 2015 fietsend naar ons land. Ze wisselen elkaar af in een estafette, waardoor ze de 781 kilometer tussen beide plaatsen relatief snel kunnen afleggen, in hooguit vier dagen. Ze overnachten alleen van zaterdag 16 op zondag 17 mei in Warmond. De Stichting Jumelage Warmond Champigné is daarom op zoek naar gastgezinnen die bereid zijn 1, 2 of meerdere Fransen onderdak plus ontbijt te bieden. Men kan zich daarvoor aanmelden bij secretaris Bernadette van Moorsel van de stichting JWC, bereikbaar via e-mail info@stichtingjwc.nl De organisatie van de ontvangst van de inwoners van Champigné is nog in de beginfase. Warmonders met ideeën die een actieve bijdrage willen leveren kunnen zich opgeven bij Bernadette van Moorsel.


Champigné vraagt om steun Warmond en Teylingen bij strijd om architectuurprijs

Burgemeester Paul Jeanneteau van Champigné en
zijn ambtsgenoot Anne Lize van der Stoel van Teylingen
vlak voor de opening eerder dit jaar van de Mail de Warmond,
de wandelpromenade achter het nieuwe gemeentehuis
dat meedingt naar een van de belangrijkste architectuurprijzen in Frankrijk.
Warmond, zondag 16 november 2014 - Champigné, de jumelage-partner van Warmond in het Loiregebied, dingt met zijn nieuwe gemeentehuis mee naar een van de belangrijkste architectuurprijzen in Frankrijk.
De wandelpromenade achter het nieuwe gemeentehuis van Champigné werd afgelopen zomer officieel geopend door voormalig burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen en haar ambtsgenoot Paul Jeanneteau. Er werd door beide burgemeesters ook een bloemperk aangelegd, een geschenk van de gemeente Teylingen (gesponsord door vaste-planten-juwelier Marco van Noort uit Warmond) dat sindsdien het huis van de gemeente extra fleur geeft.
Paul Jeanneteau roept Warmonders en Teylingers op een stem uit te brengen op het architectonisch juweeltje in zijn gemeente. Dat kan tot eind deze maand. Een jury heeft uit 140 projecten 20 bouwwerken geselecteerd. Het gemeentehuis van Champigné heeft nummer 11 gekregen. Daarop kan men zijn stem uitbrengen via de site :

http://www.courrierdelouest.fr/actualite/anjou-prix-de-l-architecture-votez-pour-votre-projet-prefere-07-11-2014-192967

Voorzitter Geneviève van Panhuys van de Stichting Jumelage Warmond Champigné heeft uiteraard al haar stem op nummer 11 / Champigné uitgebracht en beveelt haar keuze van harte aan.
Burgemeester en raadsleden onthullen in Warmond bord dat de weg wijst naar Champigné

De in Warmond wonende raadsleden in de gemeenteraad
van Teylingen en  burgemeester Anne Lize van der Stoel 
vlak voor de onthulling van het bord.


Warmond, 27 september 2014 - Burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen onthulde zaterdagmiddag op het pleintje bij de Pomp in Warmond een bord dat de richting wijst naar Champigné, een plaats in het Loire-gebied in Frankrijk waarmee Warmond al ruim 10 jaar vriendschappelijke banden onderhoudt. De burgemeester werd daarbij geassisteerd door twee raadsleden van Teylingen die in Warmond wonen, Rose Marie Keijzer (D66) en Joost van Doesburg (PvdA). Ook wethouder Arno van Kempen (D66) was aanwezig, alsmede enkele tientallen sympathisanten van de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC). De feestelijke bijeenkomst werd ingeleid door voorzitter Geneviève van Panhuys van de Stichting JWC. Zij vertelde dat er al sinds jaren een bord in het centrum van Champigné staat dat richting Warmond wijst, 781 km. verderop. Burgemeester Van der Stoel zag dat bord staan toen zij deze zomer samen met een Warmondse delegatie de Franse plaats bezocht en daar onder meer een straatnaambord onthulde: Mail de Warmond, een wandelpromenade tussen twee nieuwe woonwijken. Toen zij van Van Panhuys hoorde dat de Warmondse stichting vorig jaar ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de jumelage een dergelijke bord had gekregen van de burgemeester van Champigné toonde zij zich er onmiddellijk een voorstander van dat dit bord een prominente plaats zou krijgen in het centrum van Warmond als tastbare en zichtbare getuige van de vriendschapsbanden tussen de twee gemeenten. Burgemeester Jeanneteau van Champigné heeft inmiddels zijn Warmondse ambtgenoot gefeliciteerd met de plaatsing van het bord. Op de site van zijn gemeente wordt er ook melding van gemaakt. Zie: http://champigne.com/Officiële documenten Jumelage Warmond Champigné terug bij de gemeente Teylingen


Burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen krijgt
de overeenkomsten met Champigné uit handen van
 voorzitter Geneviève van Panhuys van de stichting JWC
Voorhout/Warmond, donderdag 11 september 2014 - Burgemeester Anne Lize van der Stoel van de gemeente Teylingen, heeft donderdag de intentieverklaring, de overeenkomst en de eed met betrekking tot de stedenband tussen Warmond en het Franse plaatsje Champigné in ontvangst genomen uit handen van voorzitter Geneviève van Panhuys van de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC).
Deze officiële documenten, in het Nederlands en het Frans, werden in 2003, 2004 en 2005 ondertekend door respectievelijk de Warmondse burgemeesters Vosjan en Witteman en hun Franse ambtgenoot Paul Jeanneteau. Ze hingen destijds aan muren in het gemeentehuis van Warmond aan de Herenweg. Bij de fusie van Voorhout, Sassenheim en Warmond had de gemeente Teylingen plaats noch belangstelling voor de documenten. Ze kwamen zo in bezit van Geneviève van Panhuys. Haar moeder was destijds de initiatiefnemer van de jumelage. Bij een bezoek eerder deze zomer aan Champigné werden burgemeester Van der Stoel en Van Panhuys het er al gauw over eens dat deze officiële stukken thuis horen in het bestuurscentrum van Teylingen, de feitelijke rechtsopvolger van Warmond. Het is aan de volgende burgemeester van Teylingen, Carla Breuer, aan de aangegane verplichtingen vervolg te geven. Komend voorjaar komt een delegatie van Champigné op de fiets naar Warmond.


De intentieverklaring, de overeenkomst en de eed met betrekking tot de stedenband tussen Warmond en het Franse plaatsje Champigné 

Mail de Warmond' officieel geopend

De burgemeester Anne Lize van der Stoel en Paul Jeanneteau
onthullen samen de Mail of Warmond.
Champigné. zaterdag 5 juli 2014 - Burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen en haar collega Paul Jeanneteau van het plaatsje Champigné in de Franse provincie Anjou hebben zaterdag 5 juli 2014 de 'Mail de Warmond' officieel geopend. De mail is een parkachtige laan vlak achter het nieuwe gemeentehuis van Champigné, de scheiding tussen de twee gloednieuwe woonwijken Tulipe en Narcisse.

Klik hier voor een filmverslag.

Beide burgemeesters aan het planten.
Aansluitend de opening van de Mail plantten de twee eerste burgers de eerste van in totaal 240 onderhoudsvriendelijke planten in een perk naast het gemeentehuis, een geschenk van de gemeente Teylingen, gesponsord door de Warmondse kweker Marco van Noort.

Klik hier voor een filmverslag.

Van links naar rechts: burgemeester Van der Stoel,
Antoine le Roux, Genevieve van Panhuys
 en burgemeester Jeanneteau
Na de opening van de Mail en nieuwe aanplant werd de Warmondse delegatie ontvangen op het nieuwe gemeentehuis. Antoine le Roux, president van het plaatselijke jumelagecomité, sprak daar.

Zie hier beelden daarvan. 

Ook Geneviève van Panhuys van de Stichting JWC voerde het woord.

Klik hier voor haar toespraak.

In hun toespraak refereerde zowel burgemeester Paul Jeanneteau als zijn collega Anne Lize van der Stoel aan de kritiek voor en na de jongste verkiezingen op de gang van zaken in de Europese Unie en 'Brussel'. De jumelage tussen Warmond en Champigné prezen zij als voorbeeld van goede samenwerking.

Klik hier voor de toespraak van Jeanneteau.

En klik hier voor de toespraak van Van der Stoel.


Burgemeester Van der Stoel als fotografe tijdens
een tocht over de Sarthe.
Warmond en Champigné wisselen sinds tien jaar jaarlijks delegaties van inwoners uit, waaraan iedereen kan meedoen. Vreedzaam en plezierig met elkaar omgaan staan daarbij centraal. Dat laatste was afgelopen weekend volop het geval. Na de officiële plechtigheden, waarbij over en weer vele cadeaus werden gegeven, maakten de Warmonders die Anne Lize van der Stoel begeleidden en hun gastgezinnen een vaartocht in een fluisterboot over de rivier de Sarthe.
Zie hier beelden daarvan.


Warmonders in Oranjestemming vlak voor de wedstrijd
Nederland - Costa Rica.
's Avonds keken Warmonders en hun gastgezinnen in de kantine van de plaatselijke voetbalclub samen naar de thrillerachtige WK-voetbalwedstrijd Nederland - Costa Rica. Allemaal uitgedost in Oranje, beide burgemeesters niet uitgezonderd.
Hier de beelden.

Zondag werd het attractiepark 'Puy de Fou' bezocht, waar shows over historische gebeurtenissen worden opgevoerd.
Hier enkele beelden .


Mieke Doets (midden) proost op de banden tussen
Warmond en Champigné
Zondagavond werd het bezoek afgesloten met een diner in een tent van een restaurant aan de oever van de rivier de Sarthe. Hier beelden daarvan. President Antoine le Roux vertelde daar dat het plan is volgend jaar op de fiets naar Warmond te gaan, een tocht van een kleine 1000 kilometer. In een estafette. De verwachting is dat daar drie dagen over gedaan wordt.
Hieronder verslagen uit de Franse kranten Ouest France en Courrier de l'OuestZie ook de foto's die leden van het Franse comité hebben gemaakt via de volgende link:

https://www.dropbox.com/sh/4n0niwszgscwsf6/AACZY8UySi3YDybDtUtkaFVja

En via de volgende link een filmpje van Mieke Doets:

https://www.dropbox.com/sh/auhapkjjsvvt07r/AAAG3hAD8YsVNxCSF4stcgtQa?dl=0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten