Totaal aantal pageviews

Frans Café

Op donderdag 11 april in zaal De Kapberg van camping Rianto (Oosteinde 11a te Warmond)


Marie–Thérèse Rouillard neemt  toehoorders mee
op tocht langs huizen van beroemde Franse schrijvers

Warmond - Op donderdag 11 april a.s. zal Marie–Thérèse Rouillard in het Frans Café een en ander vertellen over een reis door verschillende regio’s in Frankrijk. Ze zoomt daarbij in op de vroegere verblijfplaatsen/huizen van beroemde schrijvers en kunstenaars zoals Jean Cocteau, Alexandre Dumas Balzac, Colette, George Sand, Chateaubriand en anderen. Wellicht nuttig voor degenen die komende vakantie in Frankrijk doorbrengen. Zie voor een voorproefje de site www.maisons-ecrivains.fr.

Marie-Thérese Rouillard is geboren in Bretagne, in Auray om precies te zijn, maar woont al geruime tijd in Alphen aan den Rijn. Deze docente bij de Alliance Française van Gouda is er zeer trots op om over haar geboorteland en zijn beroemdheden te kunnen vertellen. 
Zij geeft haar lezing in kantine De Kapberg van camping Rianto, Oosteinde 11a in Warmond; aanvang 20:00 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Belangstellenden wordt verzocht zich tenminste één dag tevoren aan te melden via e-mailadres mevanniftrik@gmail.com.

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen. In dat kader organiseert ze maandelijks bijeenkomsten. En heeft ze jaarlijks uitwisselingen met de in de Loire-streek gelegen plaats Champigné. De komende jumelage is in oktober gepland. Daarover binnenkort meer via deze site.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten