Totaal aantal pageviews

Frans Café

Lezing Wout Koster over Hergé, de geestelijke vader van Kuifje

Striptekenaar Hergé met twee van zijn
geesteskinderen: Kuifje en Bobbie.
Warmond  - Historicus Wout Koster geeft op donderdag 8 februari in het Frans Café een lezing over Hergé, de geestelijke vader van Kuifje of, zoals de Fransen zeggen, Tintin. Dat gebeurt in Het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90). Aanvang 20:00 uur.

Het Frans Café wordt maandelijks gehouden op initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné en is bedoeld om bezoekers de gelegenheid te geven hun kennis van de Franse taal op peil te houden en/of bij te spijkeren. Graag even een e-mail sturen als je van plan bent om te komen naar: mevanniftrik@gmail.com.

Wout Koster, die Frans en geschiedenis studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, zal uitvoerig ingaan op het leven en werk van Hergé.
Een jaar geleden was er in het Grand Palais in Parijs een overzichtstentoonstelling van het immense oeuvre van deze beroemde Belg dat in zeventig talen werd vertaald. In de loop der jaren zijn er van de albums met de avonturen van Kuifje meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht die werden gelezen door iedereen tussen de 7 en 77 jaar. Wie kent ze niet, de gebroeders Jansen en Janssen, kapitein Haddock, professor Zonnebloem en Kuifjes onafscheidelijke hond Bobbie?

Vooraf wordt in Het Wapen een Frans menu geserveerd. Reserveren kan via 071 3010219 of via info@wapenvanwarmond.nl.


Frans Café
Een van de activiteiten van de Stichting JWC is de organisatie van een Frans Café. De precieze data voor de komende maanden zijn: 8 maart, 12 april, 17 mei en 14 juni. De onderwerpen worden binnenkort bekendgemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten