Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 juni 2016

Stichting JWC zoekt nieuwe voorzitter

Geneviève van Panhuys:
jarenlang boegbeeld van de Stichting JWC
Geneviève van Panhuys zwaait af als voorzitter van de Stichting Jumelage Warmond Champigné

Warmond - Geneviève van Panhuys. Al ruim vijftien jaar, sinds het begin van deze eeuw, ijvert ze voor goede betrekkingen tussen Warmond en Champigné, het bijna 800 kilometer zuidelijker gelegen plaatsje nabij Angers in de Loire-streek. Ze leidde met veel verve tientallen uitwisselingen tussen scholen, sport- en culturele verenigingen in beide plaatsen. Binnenkort neemt zij afscheid als voorzitter van de Stichting JWC, omdat ze vindt dat het tijd is voor een nieuwe wind en omdat zij haar zakelijke activiteiten verder wil ontwikkelen.

Wederzijds begrip en respect
Geneviève heeft altijd met veel overtuiging de naoorlogse Europese idealen uitgedragen. Elkaar beter leren kennen op microniveau draagt bij aan een beter wederzijds begrip en respect tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de EU, op macro niveau. De uitwisselingen - op wat voor manier dan ook - zijn daar mooi gereedschap voor. "Ik geloof meer dan ooit dat het belangrijk is om elkaar te ontmoeten om elkaar beter te leren kennen en respecteren. Internet ondersteunt de ontmoeting, maar respect, begrip, plezier saamhorigheid ervaren en delen met elkaar doe je toch echt in levende lijve", aldus Van Panhuys.
Ze maakt een ongebruikelijke parallel: "Je ziet vaak dat mensen de economische gedachte van Fair Trade ondersteunen, dat is een eerste steen. Eigenlijk zou je moeten uitwisselen met de mensen die koffie of kleding maken onder het Fair Trade label, dan zie je en voel je elkaars persoonlijke wereld pas echt".

Opvolger (m/v)
Het bestuur van de Stichting JWC zoekt een opvolger (m/v). Voor geïnteresseerden is een profielschets gemaakt. Deze kan worden opgevraagd via het e-mailadres: jumelagewarmondchampigne@gmail.com.

Geen interesse in het voorzitterschap, maar wel in een bestuursfunctie bij de Stichting JWC? Ook dan biedt de profielschets een goed inzicht in de activiteiten van de stichting en is een reactie via eerder vermeld e-mailadres zeer welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten