Totaal aantal pageviews

maandag 27 februari 2017

Le Jum'bar in Champigné vergelijkbaar met het Frans Café in Warmond

Le Jum'bar. Dat is de naam die 'Le comité de jumelage' in Champigné  heeft gegeven aan het café midden in het dorp waar onze Franse vrienden om de veertien dagen op vrijdagavond bij elkaar komen om hun kennis van de Engelse taal te verbeteren. Ze tonen daarmee aan het belang in te zien meer meertaligheid; met andere woorden dat iemand zich in verschillende situaties vloeiend van meer dan één taal kan bedienen. Le Jum'bar is daardoor vergelijkbaar met het maandelijks Frans Café in Warmond.
Van de oprichting van de bar werd melding gemaakt in het onlangs verschenen, rijk geïllustreerde jaarbulletin van Champigné; zie de voorpagina linksboven. Daarin wordt ook aandacht besteedt aan de voorzitterswisseling bij de Stichting Jumelage Warmond Champigné; zie de tekst op de pagina rechtsboven. Dat krijgt ongetwijfeld een vervolg tijdens het bezoek dat de Fransen van 25 tot 28 mei aan Warmond brengen. De voorbereidingen voor dat bezoek zijn in volle gang. Daarover binnenkort meer op deze pagina.
Met het oog op slaapgelegenheid worden gastgezinnen gezocht. Families met één of meer logeerkamers wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden bij JWC-voorzitter Bernadette van Moorsel via dit e-mailadres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten