Totaal aantal pageviews

donderdag 18 januari 2018

Tijdens Frans Café op donderdag 8 februari in Het Wapen van Warmond

Lezing Wout Koster over Hergé, de geestelijke vader van Kuifje

Striptekenaar Hergé met twee van zijn geesteskinderen:
Kuifje en zijn hond Bobbie.
Warmond  - Historicus Wout Koster geeft op donderdag 8 februari in het Frans Café een lezing over Hergé, de geestelijke vader van Kuifje of, zoals de Fransen zeggen, Tintin.
Dat gebeurt  in Het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90). Aanvang 20:00 uur.

Het Frans Café wordt maandelijks gehouden op initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné en is bedoeld om bezoekers de gelegenheid te geven hun kennis van de Franse taal op peil te houden en/of bij te spijkeren. Graag even een e-mail sturen als je van plan bent om te komen naar: mevanniftrik@gmail.com.
Wout Koster, die Frans en geschiedenis studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, zal uitvoerig ingaan op het leven en werk van Hergé. Een jaar geleden was er in het Grand Palais in Parijs een overzichtstentoonstelling van het immense oeuvre van deze beroemde Belg dat in zeventig talen werd vertaald. In de loop der jaren zijn er van de albums met de avonturen van Kuifje meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht die werden gelezen door iedereen tussen de 7 en 77 jaar. Wie kent ze niet, de gebroeders Jansen en Janssen, kapitein Haddock, professor Zonnebloem en Kuifjes onafscheidelijke hond Bobbie?
Vooraf wordt in Het Wapen een Frans menu geserveerd. Reserveren kan via 071 3010219 of via info@wapenvanwarmond.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten