Totaal aantal pageviews

zondag 17 mei 2015

Sportieve Fransen warm onthaald in Warmond en even hartelijk weer uitgezwaaid

Warmond, 16 en 17 mei 2015 – De veertig wandelaars, hardlopers en wielrenners uit Champigné die afgelopen week binnen drie dagen naar ons land zijn gesneld werden zaterdagmiddag warm onthaald in Warmond, de Zuid-Hollandse jumelagepartner van het Franse plaatsje. Even hartelijk werden de sportieve Fransen zondagmorgen weer uitgezwaaid na de nacht bij gastgezinnen te hebben doorgebracht, dan wel in eigen camper of in hotel Van der Valk. 

Opperbeste stemming
Burgemeester Paul Jeanneteau zichtbaar
 genietend van het landschap bij binnenkomst van Warmond
De afstand Champigné – Warmond is via de snelweg precies 781 kilometer, via fiets- en wandelpaden bijna 100 km langer: 865 km. Door elkaar geregeld af te wisselen konden ‘Les Blues’ het parcours snel afleggen. Het was tijdens de estafette koud en vaak nat. Gelukkig scheen zaterdagmiddag de zon  en konden de Fransen het laatste traject, Leiderdorp –Warmond, in opperbeste stemming  afleggen. Ze werden begeleid door fietsers en wandelaars uit Warmond. Vanaf Rotterdam hadden ze al gezelschap gekregen van ‘Allez Guus’, de fietsclub van Kees Heemskerk. Gezamenlijk ging het gezelschap van het Pannenkoekenrestaurant in Leiderdorp naar de landelijk gelegen Nieuweweg op de grens van Leiderdorp en Warmond, vervolgens via de Zijldijk naar het veerpontje over de Zijl, daarna langs de Grote Sloot en de golfbanen naar het verenigingsgebouw van de Warmondse IJs Club, waar burgemeester Carla Breuer hen opwachtte. 

Arm in arm
De burgemeesters Jeanneteau en Breuer arm in arm, heen en
weer wiegend op de muziek van Het Schippertjeskoor.
Met  Breuer en haar collega Paul Jeanneteau voorop toog het hele gezelschap naar de Gemeentehaven, waar een hartelijk onthaal plaatshad, muzikaal begeleid door Het Warmonds Schippertjeskoor onder leiding van Toos Cozijn. Klik op de foto voor een beeldverslag.
Dat de Fransen geliefd zijn in Warmond en de afgelopen 15 jaar een goede naam hebben opgebouwd bleek onder meer uit het feit dat ook oud-burgemeester Riet Vosjan van Warmond aanwezig was (overgekomen uit Ommen) en oud-burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen.

Oorkonde
Burgemeester Carla Breuer overhandigt hier
een Oorkonde van de gemeente Teylingen aan
Antoine le Roux,
voorzitter van het jumelage-comité in Champigné.
In toespraakjes benadrukten de burgemeesters Breuer en Jeanneteau de waarde van de goede betrekkingen tussen Warmond en Champigné. Antoine de Roux, president van het Franse jumelagecomité kreeg van Teylingen een oorkonde voor zijn inspanningen om het sportieve festijn mogelijk te maken. Klik op de foto voor een beeldverslag.

Barbecue
De winnares van de gele trui tussen Florence en Antoine le Roux.
Rechts Geneviève van Panhuys.
Zaterdagavond genoten de Fransen en leden van hun  gastgezinnen in het clubhuis van WIJC van een barbecue, verzorgd door Van Vliet Catering. Ook daar werden over en weer hartelijke woorden en cadeaus gewisseld.  Analoog aan de 'Tour de France' kregen de Fransen die zich onderweg onderscheiden hadden een trui, sommige in herkenbare kleuren, andere ontsproten aan een fantasierijke geest. Voorzitter Antoine le Roux van het Franse comité prees de VVV Warmond, omdat die speciaal voor hen een folder over Warmond in de Franse taal had uitgebracht. Klik op de foto voor een beeldverslag.

Afscheid
De Fransen en leden van hun gastgezinnen
poseren gezamenlijk op de trap van
galerie Het Oude Raadhuis van Warmond
Klik op de foto voor een vergroting
Foto: Anaëlle le Roux
Zondagmorgen was iedereen weer vroeg op voor een afscheids-bijeenkomst op het dorpspleintje bij de Pomp.  Burgemeester Jeanneteau sprak daar onder meer de twee studenten toe die mede dankzij bemiddeling van voorzitter Geneviève van Panhuys van de Stichting JWC de komende twee maanden stage mogen lopen bij de Stichting Keukenhof. Een unieke kans, volgens hem. Daarna volgden nog enkele fotosessies, veel gezoen en tenslotte een welgemeend:  à bientôt, tot ziens! Klik op de foto voor een beeldverslag.

Omroep West
Op het televisiekanaal van Omroep West was een korte reportage te zien. Klik hier voor dat verslag.Hieronder links naar zip-bestanden met foto's die de deelnemers onderweg hebben gemaakt.Het evenement in Warmond werd georganiseerd door de Stichting JWC, gesteund door de inzet van tal van vrijwilligers en bijdragen van de volgende bedrijven, instellingen en verenigingen:

Allez Guus, de fietsclub van Kees Heemskerk

Het Warmonds Schippertjeskoor


De wandelaars en hardlopers voor het gemeentehuis
van Champigné vlak voor vertrek. Foto: Anaëlle le Roux.
Klik op de foto voor een vergroting.

De wielrenners onderweg. Het was koud en nat.
Klik op de foto voor een vergroting
Foto: Anaëlle le Roux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten