Totaal aantal pageviews

donderdag 13 april 2017

Tijdens het weekeinde van Hemelvaart (25, 26,27 en 28 mei)Stichting JWC schotelt Fransen gevarieerd programma voor


Om bij wijze van spreken alvast een beetje in de stemming te komen voor het
komend bezoek aan ons land organiseert het Comité de Jumelage op 30 april
een Hollandse markt in Champigné. Daar worden allerlei typische
Nederlandse producten verkocht, zoals kaas, hagelslag, stroopwafels,
 bloembollen enz. Comité-voorzitter Antoine le Roux heeft ze hoogstpersoonlijk
 ingekocht tijdens een bliksembezoek onlangs aan Warmond. Bent u op 30 april
toevallig in de buurt: ga even langs om eventueel heimwee te verdrijven en

te constateren of de producten aanslaan.

Warmond - De Stichting JWC heeft een gevarieerd programma samengesteld voor de Fransen uit Champigné en omgeving die in het weekeinde van Hemelvaart (25, 26,27 en 28 mei) hier op bezoek komen in het kader van de jaarlijkse uitwisseling. Het gaat om een gezelschap van plusminus 30 mannen en vrouwen.
De Fransen worden in de vooravond van 25 mei verwacht voor een welkomstborrel ten huize van JWC-bestuurslid Mariette van Niftrik in Voorhout, aan de overkant van het bestuurscentrum van de gemeente Teylngen. Daar zullen ze tevens kennis maken met hun gastgezinnen.
Op vrijdag 26 mei maken de Franse gasten een vaartocht over het Joppe en de Kaag met aansluitend een eilandwandeling door de Zwanburgerpolder en Koudenhoorn. Er zal midden in de natuur worden gepicknickt, uiteraard mits de weersomstandigheden dat mogelijk maken. 

De ingang van museum De Zwarte Tulp in Lisse.
In de namiddag en vooravond bezoeken de Fransen De Zwarte Tulp in Lisse. Dat is hét museum over de bloembollencultuur en bloembollenkunst in ons land.
Daar zullen ze formeel ook afscheid kunnen nemen van Geneviève van Panhuys, begin deze eeuw een van de initiatiefnemers van de jumelage en sindsdien de grote animator van de Stichting JWC. Onlangs droeg Geneviève het voorzitterschap van de stichting over aan Bernadette van Moorsel. 

De vrijdag wordt afgesloten met een barbecue, gesponsord door Van Vliet Catering.
Op zaterdag 27 mei staat een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag op het programma met aansluitend een rondgang langs en door de regeringsgebouwen aan het Binnenhof.
Op zondagmorgen 28 mei wordt - na een gezamenlijk ontbijt op het pleintje bij de dorpspomp in hartje Warmond - begonnen aan de thuisreis. In krap drie dagen hebben de Fransen dan hopelijk een positief beeld van deze regio gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen