Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 maart 2016

‘Le Roi Danse’: een Franse film (met ondertiteling!) die een lust is voor oog en oor.

Frans Café donderdag 10 maart in Het Wapen van Warmond

Warmond – Op initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné is er donderdag 10 maart weer een Frans Café in Het Wapen van Warmond, Dorpsstraat 90; aanvang 20:00 uur. Het Frans Café is een ontmoetingsplaats voor mensen uit deze regio die van tijd Frans willen praten en/of deze taal willen ophalen. De toegang is gratis, drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening..

Donderdag wordt  ‘Le Roi Danse’ vertoond, een film (met ondertiteling!) die een lust is voor oog en oor. Gérard Corbiau  neemt ons mee naar het hof van de jonge Lodewijk XIV. Hoewel Lodewijk al sinds zijn vijfde de koning is, regeert in feite zijn moeder, waardoor hij zich als tiener kan uitleven in muziek en dans.Hij laat componist Jean-Baptiste Lully balletten voor hem schrijven. De jonge koning wil van het leven genieten. Hij laat Versailles bouwen en draagt Lully en toneelschrijver Molière op voor amusement te zorgen. Maar Lully, die zijn werkgever als een vriend ziet, heeft tegenstanders aan het hof...
'Le Roi Danse' weet de muziek van Lully aan de vergetelheid te onttrekken.

Na afloop wordt er in het Frans Café verder over gepraat.

Zie voor meer informatie:
http://www.fransefilms.nl/le-roi-danse/

En bekijk ook even deze video op YouTube: 
http://youtu.be/BMvpvDjFvHA

Jaarprogramma

De volgende bijeenkomsten van het Frans Café zijn op 14 april, 12 mei, 9 juni, 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december 2016.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten